• Gratis levering over 500 kr
  • Sikker betaling med Klarna
vegetar kjøttboller med kikerter

Dette er en oppskrift på smaksrike vegetariske kjøttboller laget på kikerter. De er enkle å lage og de stekes i ovnen. Server kjøttbollene med linsepasta, rød pesto og ruccola for et helhetlig måltid. Velbekomme!

  • Porsjoner 4
  • Tilberedelsestid 00:45:00
  • Kalorier 234,7

Ingredienser:

  • 1 boks kokte kikerter
  • 3 dl solsikkefrø
  • 0,75 dl fiberhusk
  • 1/2 gul løk
  • 1 dl vann
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss pofiber
  • 1 ts salt
  • 1 ts svart pepper
  • 1 hvitløks fedd

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader
  2. Kjør solsikkefrø i en kjøkkenmaskin til en jevn masse
  3. Riv løken grovt
  4. Tilsett løk, kikerter, vann, soya, salt, pepper og hvitløk
  5. Kjør til en glatt deig i kjøkkenmaskinen
  6. Tilsett fiberhusk og pofiber, pass på at det blandes godt – ved behov kan du røre for hånd
  7. Rull til boller og plasser dem på et stekebrett med bakepapir
  8. Stek midt i ovnen i 15 minutter, snu deretter bollene og stek i 10 minutter

Per porsjon:

Kalorier: 234,7

Fiber (g): 16,1

Proteiner (g): 8,9

Fett (g): 11,1

Karbohydrater (g): 17,5

Sukker (g): 1,6

Oppskrift av Evelina Söderholm

Relaterte blogginnlegg