• Gratis levering over 500 kr
  • Sikker betaling med Klarna
Close
Unn deg noe godt!

Hvem har sagt at du ikke både kan kose deg og være sunn samtidig? Det gjelder bare å ta smarte valg i hverdagen.

De aller fleste av oss er opptatt av å spise sunt. Enten det handler om å ivareta vekten, eller bare sørge for nok energi og riktig næring, gjelder det å være kostholdet sitt bevisst. Maten vi spiser påvirker tross alt helse og trivsel i veldig stor grad.

– Vi er helt avhengig av et variert og sunt kosthold for å sikre at kroppens viktige funksjoner ivaretas, sier Nutriletts ernæringsfysiolog Marie Brochmann. Hun forteller at det finnes flere konkrete råd for å opprettholde god helse og stabil vekt.

Gode råd for hverdagssunnhet

1. Spis faste, regelmessige måltider.

Det holder blodsukkeret stabilt, reduserer søtsuget og forhindrer usunn småspising. La det gå ca. 3-4 timer mellom hvert måltid, og få inn både et frokostmåltid, lunsjmåltid, mellommåltid, middagsmåltid og kveldsmåltid.

2. La halve måltidet bestå av grønnsaker

Grønnsaker er kalorifattig og næringsrikt, og spesielt rikt på fiber som er bra for vektregulering. La brødskiven se ut som en skikkelig sandwich. Ha sukkererter eller knaskegulrøtter ved siden av knekkebrødene. Fyll kornblandingen med bær, og spis noen cherry-tomater ved siden av!

3. Velg mat du liker

Velg sunn mat som du liker godt, det gjør det lett å opprettholde sunn livsstil over tid. Foretrekker du wokkede grønnsaker fremfor kokte, så velg det. Elsker du pølse og lompe? Da er det kanskje ok innimellom – men hva med å velge kylling- og kalkunpølser, og speltlomper ved siden av? Og kanskje garnityr av hakket løk, hvitløk og friske tomater?

Legg inn litt kos

Det er sjelden sunt å være fanatisk. Selv om man skal fokusere på sunnhet, skal mat også handle om trivsel. Så lenge du har et sunt og variert kosthold, er det ikke noe problem at du unner deg noe godt innimellom. Marie mener man fint kan tillate seg litt kos en gang i uken – det gjør det faktisk lettere å opprettholde en sunn livsstil på lang sikt.

Velg smart

Det gjelder å ta smarte valg. Når behovet melder seg for noe søtt kan du for eksempel lage fruktsalat, en smoothie, ta en neve med nøtter eller en Nutrilett-bar. Nutrilett Snack Smart-barer er en serie med barer som kan brukes som små mellommåltider eller når du har lyst på noe godt. Barene er lave på kalorier og har høyt innhold av protein og fiber.

Alltid lett tilgjengelig

Blogger og Nutrilett-ambassadør Vilde Andersen (www.vildekandersen.blogg.no) har en hektisk hverdag der hun kombinerer jobb, studier og trening. Hun er nyutdannet bygningsingeniør, tar master i Industriell økonomi og teknologisk ledelse, og jobber dessuten som personlig trener. Hun sier Nutriletts barer kommer godt med.

– Jeg spiser en Nutrilett-bar flere ganger i uken, ved flere forskjellige anledninger. Jeg bruker Nutrilett på farten når jeg har dårlig tid, derfor har jeg alltid en lett tilgjengelig i vesken, treningsbagen eller i skolesekken, sier Vilde.

Blogger og Nutrilett-ambassadør Vilde Andersen.

Sunnhet har mange sider

Vilde er opptatt av sunnhet, og påpeker at det handler om mange ting.

– Sunnhet for meg er å ha det godt med seg selv, være frisk og rask og å ha et balansert forhold til trening og kosthold. Jeg trener regelmessig og er bevisst på hva jeg spiser, fordi jeg vet at dette er viktig for både kroppen og hjernen min. Jeg vil også nevne at man i blant bør unne seg noe ekstra godt på en helt vanlig mandag – et liv uten å kose seg tror jeg er et kjedelig liv, sier hun.

Sunn kosemat!

Vilde mener likevel det handler om sunn begrensning, og om å kose seg på riktig måte.

– Jeg syns det er viktig å ha ting å se frem til, og prøver å holde godteri til helgene. I stedet unner jeg meg Nutrilett-barer midt i uken med god samvittighet. Da har jeg alltid kontroll på hvor mange kalorier jeg får i meg, og vet at jeg har et balansert inntak av vitaminer og mineraler. Jeg elsker for eksempel å unne meg en Choco Caramel Biscuit Bar. Den er så god!, avslutter hun entusiastisk.

Choco Caramel Biscuit snackbar er en av favorittene til Vilde.

Relaterte blogginnlegg