• Gratis levering over 500 kr
  • Sikker betaling med Klarna
Close
før og etter bilder vektnedgang

Sarah Darwiche, 30, ble lei av vonde ledd, å være konstant andpusten og ha dårlig selvbilde. Mangel på motivasjon gjorde at hun aldri kom i gang med slankingen. Hun bestemte seg for å gjøre noe med det, og for åtte år siden begynte hun en lang reise mot et sunnere liv.

– Jeg var svært overvektig, hadde mye plager og likte egentlig meg selv dårlig. Familie og venner måtte unngjelde for det svingende humøret mitt og de psykiske problemene som fulgte av å være overvektig, forteller Sarah.

I 2009 var Sarahs selvbilde helt på bunnen. Hun veide da 148 kg og innså til slutt at hun ikke kunne leve i en mørk boble av selvmedlidenhet i håp om en mirakelløsning, men at hun rett og slett måtte ta tak i problemet selv. At hun var midt i en sykepleierutdanning og begynte å lære mer om helse og hvordan hun kunne gå ned i vekt på en sikker måte, hjalp henne inn på rett spor.

– Jeg forandret på alt – mat, trening, hverdagsrutiner. En total livsstilsendring.

Fra søtsaker til suppe

Sarah var avhengig av søtsaker, noe hun måtte slutte med umiddelbart. Hun beskriver de første ukene som «et helvete», mens kroppen hennes gikk gjennom en detox for å bli kvitt abstinensen. Men så begynte å hun å finne frem til motivasjonen. Plutselig begynte ting å gå av seg selv, og alt føltes lettere.

– Jeg begynte på en diett for å få en kickstart, blant annet ved hjelp av shakes fra Nutrilett.

I begynnelsen gikk slankingen i en rasende fart. Sarah gikk ned ca. 30 kg det første halvåret. Hun begynte helt på nytt med kostholdet og gikk hos en klinisk ernæringsfysiolog for å lære mer. Hun gikk også hos psykolog for lettere å kunne beholde motivasjonen, takle den mentale motgangen og ikke miste identiteten.

Les også: Din kropp på nutrilett quick weight loss diett

– Noe av det vanskeligste var å forstå forandringen man gjennomgår. Jeg hang ikke helt med psykisk. Selv da jeg hadde gått ned 30 kilo, fortsatte jeg å bruke klær i samme størrelse. Jeg forstod ikke at jeg hadde gått ned i vekt. Det var en merkelig opplevelse, forklarer Sarah.

Murstein i ryggsekken

I starten orket ikke Sarahs kropp så mye mosjon, men hun begynte å gå turer for å bygge opp styrken gradvis. For hver kilo hun gikk ned la hun et kilo i en ryggsekk, for eksempel i form av murstein og vannflasker, og denne bar hun med seg på sine power walks. Da ryggsekken veide 30 kg var det tid for å begynne med litt tyngre trening.

– Jeg var sterkere, hadde fått skånsom trening og var klar for en mer aktiv hverdag. Det var da det virkelig tøffe startet. Nå var tiden inne til å begynne med fast føde i kostholdet og få inn faste og gode rutiner i hverdagen i kombinasjon med riktig teknikk.

Nå er det åtte år siden Sarahs vektreise startet. Til sammen gikk hun ned 75 kg, fra 148 til 73 kg fordelt på 180 cm. Hun trener styrke hver dag, og har derfor bevisst gått opp 10 kg i muskler det siste året.

Sarah forteller at livet hennes har endret seg utrolig mye etter at hun la om livsstilen, men at endringene på ingen måte er slutt.

– Jeg fortsetter å bli bedre og forandrer meg hele tiden. Det er en konstant læring, og jeg må ta hensyn til alle livets opp- og nedturer. Bare fordi jeg har gått ned til idealvekten min, betyr ikke det at jeg skal slutte. Jeg kjemper mot vekten hele tiden.

Les også: Kunsten å bevare gode vaner

Sarahs fem beste motivasjonstips

  1. Vær tålmodig.
  2. Sett deg delmål og ta ett skritt av gangen. Hvis man bare konsentrerer seg om sluttmålet, kan det knekke en når det i noen perioder går tregt.
  3. Vær forberedt på motgang. Da takler du det bedre.
  4. Vær ærlig om reisen, slik at andre forstår og kan støtte deg når det trengs.
  5. Husk alltid at du gjør dette for deg selv og ingen andre. Du er kjempedyktig og du KAN!

Les mer om Willpower

RELATERTE BLOGGINNLEGG

Takk for din påmelding

Close
VIL DU HA GODE TILBUD?
Meld deg på vårt nyhetsbrev - og få gode tilbud 1-2 ganger i måneden!