vegetar taco

Vegetar Taco

Denne oppskriften på vegetar taco er kjempe enkel og veldig god! Oppskriften holder til 4 porsjoner, men husk å forberede 12 timer i forkant med bløtlegging av de gule ertene. Varier taco-fredagen og prøv denne oppskriften!

Oppskrift av Evelina Söderholm

Porsjoner: 4
Tilberedelsestid: 12:00:00
Kalorier: 554

Tacodeig:

  • 2,5 dl gule erter
  • 4 dl vann
  • 1 pose tacokrydder uten sukker

Yoghurt-guacamole:

  • 1 stk avokado
  • 1,5 dl tyrkisk yoghurt 10 %
  • ½ stk lime
  • 0,5 ts salt

Hurtigsyltet rødløk:

  • 1 stk rødløk
  • ½ stk lime

Tilbehør:

  • 8 stk tortilla
  • 1 stk jalapenos
  • Noen blader koriander

Slik gjør du:

  1. Bløtlegg de gule ertene 12 timer i forveien.
  2. Kjør ertene lett i en kjøkkenmaskin – slik at det fortsatt er biter igjen. Legg i en kjele med vann, kok opp og la koke i 10 minutter. Tilsett tacokrydder og la stå på ettervarme ytterligere 5 minutter.
  3. Guacamole: mos avokado med en gaffel. Tilsett yoghurt, lime og salt – rør om.
  4. Hurtigsyltet rødløk: Skiv løken og press lime over løken. Masser limen inn og la stå til servering.
  5. Server tacodeigen med guacamole, syltet rødløk, tortilla, skivet jalapenos og koriander.

Per porsjon

Kalorier :
554,3
Fiber (g) :
12,1
Proteiner (g) :
21,2
Fett (g) :
15,9
Karbohydrater (g) :
76,4
Sukker (g) :
6,3