vegetar sushi

Vegetar sushi

Denne oppskriften på vegetar sushi er både god og enkel. Pass på at du har litt god tid, slik at risen får hvile. Oppskriften holder til 4 porsjoner og 48 biter. Utfordre seg selv, og lag noe nytt. Bruk gjerne de ingrediensene du har hjemme.

Oppskrift av Evelina Söderholm

Porsjoner: 4
Tilberedelsestid: 01:40:00
Kalorier: 383

Ris:

  • 250 g sushi ris
  • 2 ss sukker
  • 2 ss riseddik

Fyll:

  • 4 ark nori
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ts rødbetjuice
  • 0,25 stk brokkoli
  • 2 stk gulrot
  • 8 stk reddik
  • 2 krm wasabi
  • 1,5 dl creme fraiche vegetabilsk, oatly
  • Noen blader koriander
  • 8 ss soyasaus

Slik gjør du:

  1. Kok risen etter instruksene på pakken. Smaksett med riseddik og sukker. La hvile til romtemperatur.
  2. Saus 1: rør sammen 0,5 dl creme fraiche med rødbetjuice
  3. Saus 2: rør sammen 2 dl creme fraiche med wasabi
  4. Skjær brokkoli, reddik og gulrøtter i tynne staver. Legg ut noriark på en sushimatte eller bakepapir. Trykk risen utover til det dekker ca 1/3 av noriarket. Legg på grønnsaksstavene på ene kanten med ris. Spar litt grønnsaker til dekorasjon. Rull sammen til en rull. Del i 12 biter ved å skjære med en kniv. Topp med sausene og resterende grønnsaker. Strø over sesamfrø og koriander. Server med soyasaus.

Per porsjon

Kalorier :
383,1
Fiber (g) :
3
Proteiner (g) :
7,9
Fett (g) :
9,6
Karbohydrater (g) :
65,6
Sukker (g) :
10,8