SOMMERKAMPANJE: Opptil -25% på utvalgte produkter

KJØP HER
vegetar sushi

Vegetar sushi

Denne oppskriften på vegetar sushi er både god og enkel. Pass på at du har litt god tid, slik at risen får hvile. Oppskriften holder til 4 porsjoner og 48 biter. Utfordre seg selv, og lag noe nytt. Bruk gjerne de ingrediensene du har hjemme.

Oppskrift av Evelina Söderholm

Porsjoner: 4
Tilberedelsestid: 01:40:00
Kalorier: 383

Ris:

  • 250 g sushi ris
  • 2 ss sukker
  • 2 ss riseddik

Fyll:

  • 4 ark nori
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ts rødbetjuice
  • 0,25 stk brokkoli
  • 2 stk gulrot
  • 8 stk reddik
  • 2 krm wasabi
  • 1,5 dl creme fraiche vegetabilsk, oatly
  • Noen blader koriander
  • 8 ss soyasaus

Slik gjør du:

  1. Kok risen etter instruksene på pakken. Smaksett med riseddik og sukker. La hvile til romtemperatur.
  2. Saus 1: rør sammen 0,5 dl creme fraiche med rødbetjuice
  3. Saus 2: rør sammen 2 dl creme fraiche med wasabi
  4. Skjær brokkoli, reddik og gulrøtter i tynne staver. Legg ut noriark på en sushimatte eller bakepapir. Trykk risen utover til det dekker ca 1/3 av noriarket. Legg på grønnsaksstavene på ene kanten med ris. Spar litt grønnsaker til dekorasjon. Rull sammen til en rull. Del i 12 biter ved å skjære med en kniv. Topp med sausene og resterende grønnsaker. Strø over sesamfrø og koriander. Server med soyasaus.

Per porsjon

Kalorier :
383,1
Fiber (g) :
3
Proteiner (g) :
7,9
Fett (g) :
9,6
Karbohydrater (g) :
65,6
Sukker (g) :
10,8

Bestselgere: