pasta carbonara vegetar oppskrift

Pasta Carbonara – Vegetar

Gulrotbacon smaker faktisk veldig godt, og i denne oppskriften på vegetarisk pasta carbonara finner du denne sunnere og ganske like ingrediensen. Oppskriften holder til 2 porsjoner og er en sunnere versjon av vanlig carbonara. Perfekt til middag eller selskap.

Oppskrift av Evelina Söderholm

Porsjoner: 2
Tilberedelsestid: 00:30:00
Kalorier: 675

Carbonarasaus:

  • 2 stk egg
  • 1 dl grana padano
  • 2 krm svart pepper
  • 1 dl grønne erter

Gulrotbacon:

  • 2 stk gulrot
  • 2 ts rapsolje
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts salt med røkt smak

Pasta:

  • 1 pakke fersk spaghetti

Slik gjør du:

  1. Bacon: Sett ovnen på 160 grader. Skiv gulrøttene på langs, ca 2 mm tynne med en mandolin. Legg på et stekebrett med bakepapir. Rør sammen olje, hvitløkspulver og salt. Pensle over gulrøttene og sett midt i ovnen i 20 minuttter, eller de de har blitt crispy. La hvile og skiv opp i end mindre biter.
  2. Pasta: Kok etter instrukser på pakken. Hell av vannet, men ta vare på litt av pastavannet.
  3. Carbonarasaus: Rør sammen egg, revet ost og svart pepper. Tilsett pastaen på lav varme. Rør rundt og sped ut med pastavann etter behov. Tilsett de grønne ertene og halvparten av gulrotbacon. Topp med resten av gulrotbacon og eventuelt ferske erter.

Per porsjon

Kalorier :
674,9
Fiber (g) :
7,9
Proteiner (g) :
31,6
Fett (g) :
21,3
Karbohydrater (g) :
85,3
Sukker (g) :
6