lavkalorioppskrift på thai green curry

Thai Green Curry

Har du lyst på noe godt og smaksrikt til middag som også er sunt og med lavt kaloriinnhold? Da er denne oppskriften på Thai Green Curry til 3 porsjoner midt i blinken. Et tips er å lage gryten i forkant, og frys ned restene, enkelt å ta ut av fryseren for deretter å tilsette grønnsaker. Varier også grønnsakene, det aller meste funker! Hver porsjon har kun 208 kalorier – så hvis du går på kaloriunderskuddbasert diett, vil denne gryten smake ekstra godt.

Porsjoner: 3
Tilberedelsestid: 00:15:00
Kalorier: 208

Ingredienser:

  • 2 stk gulrot
  • 1 stk squash
  • 150 g sukkererter
  • 100 g mangold
  • 100 g bønnespirer
  • En neve fersk koriander
  • 1 stk fersk chili

Thai green grytebase:

  • ½ ss gurkemeie
  • ½ ss spiskummen
  • ½ ss koriander
  • 2 ts steviadråper med kokossmak
  • 1 brokkolihode
  • 1 liter grønnsaksbuljong med lite salt
  • 1 stk gul løk
  • 4 stk ferske grønne chili
  • 2 stk sitrongress
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 cm fersk ingefær
  • En bunt koriander, fersk

Slik gjør du:

  1. Grytebase: Hakk løk, brokkoli, hvitløk og chili. Brokkolistilken skrelles og ternes. Ta ut kjernene av chilien om ønskelig. Mos sitrongresset til en puré. Kok opp buljongen med alle ingrediensene utenom steviadråpene. La koke 10 minutter. Med en håndmikser, miks alt til en glatt saus. Tilsett steviadråper.
  2. Hakk mangold og sukkererter i biter. Bruk en grønnsaks"spiralizer" til gulrot og squash så de får et nuddel-utseende. Tilsett mangold, sukkererter, gulrot og squash i grytebasen. Kok opp og la koke i 2-3 minutter. Server og topp med finhakket fersk chili, bønnespirer og litt fersk koriander.

Per porsjon

Kalorier :
208,2
Fiber (g) :
10,1
Proteiner (g) :
10,3
Fett (g) :
3,5
Karbohydrater (g) :
35
Sukker (g) :
16,8

Oppskrift av Evelina Söderholm