


Nordafrikansk kikertsuppe
Denne varmende og gode kikertsuppen med inspirasjon fra Nord Afrika smaker godt både på kaloriunderskuddsdiett eller en kald høst- og vinterkveld. Oppskriften holder til 3 porsjoner og hver porsjon inneholder kun 240 kalorier. Den er enkel å lage på kun 20 minutter. Velbekomme!
Porsjoner: 3
Tilberedelsestid: 00:20:00
Kalorier: 240
Ingredienser:
- 1 pakke kokte kikerter
- 1 pakke hakkede tomater
- 1 stk gulrot
- 50 g aubergine
- ½ gul løk
- 3 fedd hvitløk
- ½ ts kanel
- 1 ts spisskummen
- ½ cayennepepper
- 1 ts smoked paprikapulver
- 1 liter grønnsaksbuljong (lav på salt)
- ½ ts svart pepper
Slik gjør du:
- Tern gulrot og aubergine. Finhakk løk og press hvitløk. Kok opp buljongen og tilsett alle grønnsakene, alle krydrene og hakkede tomater. La småkoke i 15 minutter. Tilsett kikertene og varm opp. Server!
Per porsjon
Kalorier:
239,9
Fiber (g):
8,5
Proteiner (g):
10,4
Fett (g):
5,2
Karbohydrater (g):
35,6
Sukker (g):
12,4
Oppskrift av Evelina Söderholm