
Marrokansk bakt aubergine
Denne enkle og gode oppskriften på bakt aubergine har en marrokansk vri og holder til 2 porsjoner. Hver porsjon inneholder kun 200 kalorier og passer perfekt for deg som går på kaloriunderskudd eller vil spise sunt. Retten kan spises både som en siderett eller hovedrett.
Porsjoner: 2
Tilberedelsestid: 00:35:00
Kalorier: 200
Ingredienser:
- 2 stk aubergine
Saus:
- 2 stk røde paprika
- 3 fedd hvitløk
- ½ gul løk
- 2 ss tomatpuré
- 1 ts smoked paprikapulver
- ½ ts spisskummen
- 1 ts persille
- 1 ts tørket ingefær
- 1 ts gurkemeie
- ½ ts cayennepepper
- 1 ss eplecider eddik
- 1 ss stevia
Topping:
- 4 ss tørket «soyadeig»
- Noen stilker fersk persille
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 300 grader varmluft/grill. Start deretter med sausen. Skrell løk,hvitløk og rens paprika. Kjør deretter ingrediensene til en glatt saus i kjøkkenmaskinen. Del auberginen og grop dem ut litt. Plasser dem i en ildfastform og tilsett litt vann i formen. Stek i ovnen i 10 minutter så de får litt farge. Kjernen fra auberginen hakkes i små biter og røres inn i sausen. Fyll deretter auberginhalvdelene med sausen. Strø over tørket soya og stek i ytterligere 25 minutter.
Per porsjon
Kalorier:
200,2
Fiber (g):
12,8
Proteiner (g):
14
Fett (g):
3,4
Karbohydrater (g):
31,7
Sukker (g):
13,4
Oppskrift av Evelina Söderholm