lavkalori marrokansk bakt aubergine oppskrift

Marrokansk bakt aubergine

Denne enkle og gode oppskriften på bakt aubergine har en marrokansk vri og holder til 2 porsjoner. Hver porsjon inneholder kun 200 kalorier og passer perfekt for deg som går på kaloriunderskudd eller vil spise sunt. Retten kan spises både som en siderett eller hovedrett.

Porsjoner: 2
Tilberedelsestid: 00:35:00
Kalorier: 200

Ingredienser:

  • 2 stk aubergine

Saus:

  • 2 stk røde paprika
  • 3 fedd hvitløk
  • ½ gul løk
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts smoked paprikapulver
  • ½ ts spisskummen
  • 1 ts persille
  • 1 ts tørket ingefær
  • 1 ts gurkemeie
  • ½ ts cayennepepper
  • 1 ss eplecider eddik
  • 1 ss stevia

Topping:

  • 4 ss tørket «soyadeig»
  • Noen stilker fersk persille

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 300 grader varmluft/grill. Start deretter med sausen. Skrell løk,hvitløk og rens paprika. Kjør deretter ingrediensene til en glatt saus i kjøkkenmaskinen. Del auberginen og grop dem ut litt. Plasser dem i en ildfastform og tilsett litt vann i formen. Stek i ovnen i 10 minutter så de får litt farge. Kjernen fra auberginen hakkes i små biter og røres inn i sausen. Fyll deretter auberginhalvdelene med sausen. Strø over tørket soya og stek i ytterligere 25 minutter.

Per porsjon

Kalorier:
200,2
Fiber (g):
12,8
Proteiner (g):
14
Fett (g):
3,4
Karbohydrater (g):
31,7
Sukker (g):
13,4

Oppskrift av Evelina Söderholm