
Helstekt blomkål
Helstekt i ovnen føles alltid som luksus! Test denne blomkål-steken. For variasjon kan blomkålen byttes ut mot rotselleri eller kålrot. Oppskriften holder til 1 porsjon og inneholder kun 316 kalorier. Med sin indiske vri, vil dette måltidet gi smaksløkene dine litt variasjon, samtidig som det kan nytes med god samvittighet, enten som siderett eller hovedrett på lavkalori diett.
Porsjoner: 1
Tilberedelsestid: 01:00:00
Kalorier: 317
Ingredienser:
- 1 blomkålhode
- 2 fedd hvitløk
- 2 cm fersk ingefær
- 1 ts løkpulver
- 1 ss curry
- 2 ss sitronjuice
- 2 ss vann
- 1 ts rapsolje
- Noen blader fersk persille
Slik gjør du:
- Press hvitløk og finriv ingefær. Bland alle ingrediensene til en marinade. Legg hele blomkålhodet i en pose og tilsett marinaden. Sjekk at hele blomkålhodet er dekket av marinaden og la den marinere i minimum en time, gjerne over natten. Sett ovnen på 175 grader.
- Legg blomkålhodet på et stekebrett med bakepapir og stek i 45-60 minutter. Server med fersk persille.
Per porsjon
Kalorier:
316,7
Fiber (g):
21,1
Proteiner (g):
18,3
Fett (g):
8,9
Karbohydrater (g):
55,3
Sukker (g):
16,6
Oppskrift av Evelina Söderholm