cauli-veggie bowl lavkalori oppskrift

Cauli-Veggie Bowl

I denne oppskriften kan du selv velge hvilke grønnsaker og krydder du ønsker å ha med. Bytt ut for eksempel timian med curry eller chili. Paprika, rødbeter eller brokkoli er også grønnsaker som passer å ovnsbake. Oppskriften er lavkalori og smaker kjempe godt, og det beste med det hele er at du kan tilpasse den etter din egen smak. Går du på en kaloriredusert diett vil denne oppskriften for 1 porsjon passe godt inn.

Porsjoner: 1
Tilberedelsestid: 00:40:00
Kalorier: 345

Ingredienser:

  • 5 små gulrøtter
  • ½ kålrot
  • ¼ blomkålhode
  • ½ squash
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ts tørket basilikum
  • 2 ts tørket timian
  • 1 ts rapsolje

Blomkålris og saus:

  • ¼ blomkålhode
  • 1 fedd hvitløk

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 grader. Skyld og hakk gulrot, kålrot og squash i terninger, ca 2x2 cm. Skyld blomkålen og riv løs bukettene.
  2. Hell olje, eventuelt litt vann, presset hvitløk, basilikum og timian i en stor bolle. Rør sammen til en marinade. Hell i alle grønnsakene og blant godt slik at alle grønnsakene får litt marinade på seg. Hell opp grønnsakene i en ildfastform med bakepapir og stek i 40 minutter i ovnen.
  3. Blomkålris og saus: Riv eller hakk blomkålen fin. Kok opp vann og la blomkålen koke i 2 minutter. Ta halve blomkålen og mos med en gaffel. Press hvitløk og rør ned i sausen.
  4. Server blomkålrisen med de ovnsbakte grønnsakene og hvitløkssausen.

Per porsjon

Kalorier:
345,6
Fiber (g):
21,3
Proteiner (g):
13
Fett (g):
7,6
Karbohydrater (g):
64,3
Sukker (g):
27

Oppskrift av Evelina Söderholm