vlcd oppskrift på blomkålrisotto

Blomkålrisotto

Enkel «risotto» med blomkål istedenfor ris. Denne oppskriften passer godt for deg som vil passe på kaloriinntaket eller bare vil nyte sunn mat. Oppskriften holder til 2 porsjoner og hver porsjon inneholder 241 kalorier. Du kan bytte ut tørket sopp med 500 g fersk sopp, men tørket sopp gir mer smak. Velbekomme!

Porsjoner: 2
Tilberedelsestid: 00:10:00
Kalorier: 241

Ingredienser:

  • 1 blomkålhode
  • 1 pose tørket skogssopp
  • ½ gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts rapsolje
  • 3 dl grønnsaksbuljong
  • 2 ss næringsgjær
  • ½ ts svart pepper

Slik gjør du:

  1. Kok opp halve buljongen. Hell i den tørkede soppen og la stå i minst 20 minutter. Riv blomkålen med et rivjern.
  2. Varm olje i en stor kjele og stek hakket løk og presset hvitløk til det har fått en gylden farge. Tilsett sopp i buljongen, næringsgjør og blomkål.
  3. Rør om og la koke i 3-5 minutter, til all buljongen er borte.
  4. Topp med nymalt svart pepper før servering.

Per porsjon

Kalorier:
241,4
Fiber (g):
10,4
Proteiner (g):
20,6
Fett (g):
5,4
Karbohydrater (g):
30,2
Sukker (g):
12,3

Oppskrift av Evelina Söderholm