• Gratis levering over 500 kr
  • Sikker betaling med Klarna
lavkarbo sjokoladekake med kakao

Er du glad i en kake som ikke smaker altfor søtt? Da vil du elske denne lavkarbo sjokoladekaken med en voksen smak av kaffe – laget med kakao. Oppskriften holder til 10 biter og tar ca 50 minutter å lage. Perfekt til selskap!

  • Porsjoner 10
  • Tilberedelsestid 00:50:00
  • Kalorier 197.6

Ingredienser:

  • 4 stk egg
  • 12 stk ferske dadler
  • 1 dl rapsolje
  • 1 dl mandelmel
  • 1 dl fettfri melk
  • 1 dl kakao, fettredusert
  • 1 ss sterk kaffe
  • 1 dl søtstrø*

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 160 grader
  2. Del plommen og eggehviten på alle eggene
  3. Bland utkjernede dadler og eggehviter i en kjøkkenmaskin til en krem
  4. Tilsett deretter olje litt etter litt under omrøring
  5. Tilsett melk og kaffe, litt av gangen under omrøring
  6. Tilsett deretter også kakao og mandelmel, rør om til en slett deig
  7. Hell deigen over de vispede eggehvitene og vann (ikke rør for mye) sammen til alt blander seg. Hell deigen i en rund form på ca 18 cm, kledd i bakepapir
  8. Stek midt i ovnen i ca 50 minutter
  9. Ta ut og la hvile før servering
  10. Kan serveres som den er, med bær eller eventuelt litt vispet krem på toppen

*Karbohydrater i søtstrø (erytriol) oppfattes ikke av kroppen som sukker, og tas derfor ikke opp av kroppen

Per porsjon:

Kalorier: 197,6

Fiber (g): 4,5

Proteiner (g): 5,8

Fett (g): 16

Karbohydrater (g): 6,8

Sukker (g): 5,6

 

Oppskrift av Evelina Söderholm

Relaterte blogginnlegg