• Gratis levering over 500 kr
  • Sikker betaling med Klarna
Close
beholde gode vaner

Å erstatte de dårlige gamle vaner med nye gode vaner er en kunst i seg selv. Å deretter holde dem er vanligvis enda vanskeligere. Mange tror at dette skyldes dårlig karakter, men det er ikke hele sannheten. Her er tre tips for å holde på de nye gode vanene!

La endringen ta tid
Å endre en vane eller atferd skjer ikke over natten. Uttrykket «øvelse gjør mester» gjelder vel i denne sammenheng. Hvor mange ganger har du ikke falt av sykkelen før du endelig kunne sitte på egen hånd uten verken trening hjul eller en hjelpende hånd? Å falle og få blåmerker er noe å forvente når man lærer seg å sykle. På samme måte kan du stole på at du sannsynligvis vil snuble på veien flere ganger før du endelig praktiserer din nye vaner. Nøkkelen her er å ikke gi opp, men bare hoppe på sykkelen igjen.

Sett klare og rimelige mål
Prøv å konkritisere målene dine ved å bryte dem ned i konkrete atferd. For eksempel, ved å si at du bør spise minst én bolle med grønnsaker til lunsj hver dag.
Det er også viktig at du setter fornuftige mål basert på din situasjon. Å si at du bør begynne å trene fem ganger i uken hvis du ikke har trent noe i det hele tatt er ikke et rimelig mål. Det handler om å tilpasse dine mål basert på dine omstendigheter og livet her og nå.

Administrere motgang
For å unngå å gi opp, er det viktig å være forberedt på at du vil møte motstand. Noen dager vil være tøffe, men da må du minne deg selv på hvorfor du gjør endringen. Hvis du ønsker å gå ned i vekt, kan du sette opp et bilde på kjøleskapet av dine favoritt jeans som du ønsker å føle deg vel i igjen. Eller hvis målet ditt er å jobbe mindre for å ha mer tid til å tilbringe med familien din, kan du sette opp et bilde av dem på jobb-PC. Og hvis du på noe tidspunkt mislykkes, ikke gi opp. I stedet se svikt som en lekse og tenk heller: Hva kan jeg lære av dette og hva kan jeg gjøre annerledes for å unngå at det skjer igjen?

RELATERTE BLOGGINNLEGG

Takk for din påmelding

Close
VIL DU HA GODE TILBUD?
Meld deg på vårt nyhetsbrev - og få gode tilbud 1-2 ganger i måneden!