• Gratis levering over 500 kr
  • Sikker betaling med Klarna
Close
Joggesko - kom igang med treningen

Trenings Tips fra Nutrilett!

Kom i gang med treningen!
Du er ikke alene om du har problemer med å komme i gang med trening.

Får du mareritt av å gå på treningsstudio, og får du kaldsvette ved tanken på å ta på deg trening bukser og kaste deg på tredemølle? Det trenger ikke være slik!

Ta ett skritt av gangen og begynn med små lette øvelser for å komme i gang. Og ikke glem å gi deg selv en runde med applaus for dine suksesser, enten de er små eller store.

Her er en rask ”kom i gang” trening som du enkelt kan gjøre hjemme eller på treningsstudio:

Start med å gå en tur, lett jogging eller stå på tredemølle / elliptisk / sykkel i 15 minutter for å varme opp. Du vil bli varm og få økt puls. Deretter går du gjennom de seks øvelser som du ser i bildet ovenfor. Begynn lett med seks repetisjoner av hver øvelse (1-6) og deretter gradvis øk antall repetisjoner.

Knebøy

Stå med føttene skulder bredde fra hverandre. Fokus på et punkt foran deg. Løft armene i 90 grader foran deg og bøye knærne til en 90 graders vinkel. Gjenta 6 ganger. Pust ut mens du går ned og pust inn når du står opp.

Push-ups på knærne

Plasser hendene skulder bredde fra hverandre på gulvet. Bøy knærne i 90 grader og hold føttene på gulvet. Stram magen og bøy armene. Gjenta 6 ganger. Pust ut mens du går ned og pust inn når du står opp.

shutterstock_96755032

Situps

Plasser føttene med hofte bredde fra hverandre på gulvet. Hold nede korsryggen i gulvet og plasser hendene bak nakken. Hold albuene, fokuser på et punkt over knærne og løft overkroppen. Gjenta 6 ganger. Pust ut mens du går opp og pust inn når du går ned. Husk å holde korsryggen i gulvet gjennom hele øvelsen. Husk at bevegelsen skal være like langsom opp som ned.

Løft

Ligg på ryggen med ansiktet mot gulvet, plasser hendene bak nakken, og løft albuene og overkroppen opp fra gulvet. Husk å holde øynene rett ned til gulvet, hold føttene og bena til gulvet gjennom hele øvelsen og pust som du går opp og inn når du går ned. Gjenta 6 ganger.

Planke

Ligg på magen med ansiktet mot gulvet, bøy knærne i 90 grader og hold føttene på bakken, bøy armene og legg full vekt på underarmene. Klem leggene og sikre at kroppen er rett fra toppen av hodet ditt ned til knærne. Se ned på gulvet og stå slik i 20 sekunder. Dette er den vanskeligste øvelsen, men den er effektiv og får hele kroppen til å jobbe! Når du føler at du mestrer «planken» på kne (anbefalt å holde posisjonen i ca 30 sekunder) kan du gå videre med «planke» på tå.

Relaterte blogginnlegg