• Gratis levering over 500 kr
  • Sikker betaling med Klarna
vegansk glutenfritt brød

Dette er en oppskrift på et mettende brød som både er vegansk og glutenfritt, med masse sunt fett og høyt proteininnhold! Oppskriften holder til ett brød som kan deles opp i 18 skiver.

  • Porsjoner 18
  • Tilberedelsestid 01:00:00
  • Kalorier 167

Ingredienser:

  • 4 ss chiafrø
  • 2,75 dl vann
  • 1 ss psylliumfrø, pulver
  • 4 dl mandelmel
  • 2 dl gresskarfrø
  • 3 ss sesamfrø
  • 1 dl hele linfrø
  • 0,5 dl hele mandler
  • 0,5 dl glutenfrie havregryn
  • 1,5 ts brødkrydder
  • 1 ts salt
  • 1,2 ts bikarbonat
  • 1 ts fibersirup gold

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 grader
  2. Rør sammen chiafrø og 1,75 dl vann – la det svelle i 10 minutter
  3. I en annen bolle, rør sammen 1 dl vann med psylliumfrø. Det sveller kjapt.
  4. Tilsett alle øvrige ingredienser i bollen med psylliumfrøblandingen
  5. Tilsett deretter den svellede chiaen
  6. Rør sammen hele deigen, bland ordentlig, gjerne i en bakemaskin eller med hendene
  7. Kle en liten form med bakepapir (20x10cm eller tilsvarende) og fyll opp med deigen
  8. Stek nederst i ovnen i 1 time
  9. La hvile
  10. Kan skives opp og fryses ned

Per porsjon:

Kalorier: 167

Fiber (g): 4,7

Proteiner (g): 6,3

Fett (g): 13,9

Karbohydrater (g): 3,1

Sukker (g): 0,8

 

Oppskrift av Evelina Söderholm

Relaterte blogginnlegg