• Gratis levering over 500 kr
  • Sikker betaling med Klarna
Oppskrift på fiskepinner og chips

Oppskrift på fiskepinner og chips

Fiskepinner trenger ikke være kjedelig. Gjør det selv – disse er glutenfrie og med sunt tilbehør blir denne retten en lavkalorirett proppet full med proteiner og fiber! Baker du fiskepinnene i ovnen så sparer du også inn på unødvendig stekefett.

Ingredienser:

  • 400 g fryst torsk i blokker
  • 1 dl pofiber
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts herbamare (urtesalt)
  • 1 ts sitronpepper
  • 4 stk gulrøtter
  • 2 stk neper
  • 1 ss olje
  • Smak til med salt og pepper
  • 200 g grønne erter
  • 1 stk moden avokado
  • 1 ss presset sitronjuice

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 225 grader

Chips:

  1. Skrell og skjær gulrøttene og nepene i avlange biter
  2. Legg utover på et stekebrett med bakepapir
  3. Dryss over med olje, salt og pepper
  4. vend grønnsakene rundt, slik at oljen og krydderne fordelen over alle biter
  5. sett midt i ovnen ca 30-40 minutter til de har fått litt farge

Fiskepinner:

  1. Ta ut den frosne torsken og la tine i 30-60 minutter
  2. Bland pofiber med salt, herbamare og sitronpepper
  3. Skiv torsken i ca 2 cm tykke skiver. Ved behov, la tine enda litt til, slik at pofiber-blandingen setter seg fast
  4. Vend i pofiber-blandingen slik at hele fiskebiten er dekket
  5. Sett i ovnen 10-15 minutter sammen med grønnsakene til de har fått farge

Kremede erter:

  1. Forvell grønne erter og la hvile
  2. Mos avocadoen og press sitronjuice. Smak til med salt og pepper
  3. Hell i de grønne ertene og rør rundt

Server fiskepinnene med chipsen og de kremede ertene! En sunnere variant av en klassiker.

I samarbeid med Evelina Söderholm

Relaterte blogginnlegg