• Gratis levering over 500kr
  • Sikker betaling med Klarna

Gresskarsuppe

 

Dette trenger du:

(4 porsjoner)
Hokkaidogresskar eller butternut squash, ca 1,5 kg
1 stor rød løk
4 fedd hvitløk
1 rød chili (evnt. mer dersom du liker det sterkt)
1 liter hønsekraft (evt. Knorrs små pakker med fond)
Spisskummin
Koriander
Frisk koriander
Olivenolje
100 gram Philadelphiaost
50 gram pinjekjerner
Maldonsalt

Slik går du frem:

Sett ovnen på 170 grader. Vask gresskaret skikkelig, skjær av bunn og topp og fjern kjernene. Om du bruker butternut squash – eller flaskegresskar som det også heter – må det skrelles. Skjær gresskaret i terninger og legg det på et stekebrett kledt med bakepapir. Legg hvitløksfeddene sammen med gresskarterningene og ringle litt olivenolje over. Bak det i ovnen i omtrent 50 minutter. Når gresskaret bakes på denne måten, i stedet for at man bare koker det mørt, får man ut ekstra smak.
Rist pinjekjerner i litt olje slik at de får en lett brunfarge. Strø over litt maldonsalt og ha det over i en skål. Dette skal brukes på toppen av suppen.
Hakk løk og fres det gyldent i litt olje i en stor gryte. Tilsett hakket chili. Fres dette sammen med spisskummin og koriander (krydder) og ha i omtrent en liter hønsekraft eller -buljong. Ha i osten og de ferdig bakte gresskarterningene og kok opp.

Relaterte blogginnlegg

Din vara har lagts till i varukorgen. För att ta del av rabatten måste du vara inloggad som medlem.
LOGG INN eller BLI MEDLEM